IT-forensik mobiltelefon

IT-forensik mobiltelefon - utredning av eventuella brott som begåtts på företag med mera.Cellebrite
Vi använder Cellebrite för extrahering av rådata från mobiltelefoner. Den data vi får ut använder vi i IT-forensiska utredningar. Vi återställer raderade filer, dokument, bilder, chattloggar, positionsangivelser med mera, sammanställer bevismaterial och levererar rapporter. Cellebrite är det världsledande märket när det gäller hård- och mjukvara för undersökning av mobiltelefoner.

IT-forensik mobiltelefon - löser brott

Att återställa och undersöka raderad data –  det vi kallar IT-forensik mobiltelefon – hjälper till att lösa allt fler brott varje år. Polisen gör många framgångsrika förundersökningar tack vare beslagtagna mobiltelefoner därför att de ofta innehåller information som kan användas i brottsutredningar och som bevis i en domstol.

Forensiska utredningar med hjälp av mobiltelefon görs även hos oss på Ahlberg data, fast i privat regi. Vi utreder till exempel brott på arbetsplatser, som informationsstöld, trolöshet mot huvudman och förskingring. Det handlar ofta om brott som polisen inte prioriterar. Eller så vill företaget utreda saken internt.  

En forensisk undersökning av en mobiltelefon kan ibland vara svår och komplicerad att utföra. Det beror på att mobiltillverkarna numera i allt högre grad “låser in” och krypterar datan i mobilerna – för att ingen ska kunna komma åt informationen. Särskilt iPhone har ett mycket starkt hårdvarulås.

IT-forensik mobiltelefon hos Ahlberg data mobil.

Vi lägger mycket pengar på att alltid ha den senaste och bästa utrustningen för att kunna ta oss förbi låsen och krypteringarna i telefonerna – och kunna komma åt den information du vill ha.

Cellebrite-utrustningen som vi använder är inte tillgänglig på den öppna marknaden. Men Ahlberg data är ett licensierat företag som har tillstånd och därför kan göra nya uppdateringar av mjukvaran för olika telefonmodeller varje dag.

Hård satsning på IT-forensik

Utrustningen när det gäller IT-forensiska utredningar hos Ahlberg data är alltid up-to-date.

Vi har satsat hårt på it-forensik, både kunskapsmässigt och när det gäller hård- och mjukvaran. Tack vare detta får vi fram bevisen ur telefonen åt dig, raderade sms och raderade bilder, samtalslistor, geografiska positioner vid olika tidpunkter, loggar från olika chattar och sociala media, raderade dokument med mera.

Vår IT-forensiker Mikael Stathin är ansvarig för IT-forensik hos Ahlberg data. Om du själv är intresserad av att få en utredning utförd kan du gärna kontakta honom direkt.Telefon: 08-718 07 20E-post: micke@ahlbergmobil.se
Vår IT-forensiker Mikael Stathin är ansvarig för IT-forensik hos Ahlberg data. Om du själv är intresserad av att få en utredning utförd kan du gärna kontakta honom direkt.

Telefon: 08-718 07 20
E-post: micke@ahlbergmobil.se